Генеруючі компанії «зривають» графік накопичення вугілля - Міненерго

Генеруючі компанії «зривають» графік накопичення вугілля - Міненерго

Укрінформ
Виробники електроенергії не дотримуються графіків постачання та накопичення вугілля: за липень - вересень відставання від графіка становило близько 1 млн тонн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Серед причин недостатніх запасів вугілля є систематичне невиконання енергогенеруючими підприємствами планових обсягів його постачання та накопичення. Зокрема, протягом липня - вересня відставання фактичних обсягів постачання вугілля на ТЕС від планових показників становить близько 1 млн тонн", - сказав Галущенко.

Він підкреслив, що за результатами "енергетичних штабів" НКРЕКП рекомендовано перевірити виробників, що мають критичне відставання від графіків, стосовно дотримання ліцензійних умов.

Читайте також: Запаси вугілля на складах ТЕС за тиждень зменшилися на 8,2% – Укренерго

Міністр також повідомив, що протягом жовтня 2021 року - березня 2022 року очікуються витрати вугілля на рівні 15,3 млн тонн.

"При цьому постачання власного видобутку очікується більш як 9 млн тонн, а законтрактовані обсяги імпорту становлять близько 4 млн тонн", - прокоментував Галущенко.

Крім того, за словами урядовця, знайдено шлях стабілізації фінансового становища ПАТ "Центренерго".

Як повідомлялося, Міненерго розраховує на збалансування запасів вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) за рахунок імпорту.

Читайте також: В Україні стрімко зменшуються запаси кам’яного вугілля — Держстат

На складах українських теплових електростанцій (ТЕС) запаси вугілля на 4 жовтня становили 713 тис. тонн, що на 8,2% менше, ніж на 27 вересня.

За даними Міненерго, у жовтні Україна планує імпортувати 600 тис. тонн вугілля, плановий власний видобуток становить 1,7 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-