Кабмін надав Укренерго держгарантії під випуск облігацій

Кабмін надав Укренерго держгарантії під випуск облігацій

Укрінформ
Уряд надав "Укренерго" держгарантії для забезпечення боргових зобов'язань за кредитом, що залучається компанією шляхом випуску та розміщення облігацій на міжнародних фондових ринках з метою підтримки його ліквідності та стійкості роботи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у постанові уряду № 1049 від 11 жовтня. 

Згідно з умовами надання у 2021 році державної гарантії для забезпечення виконання боргових зобов’язань за кредитом, що залучається приватним акціонерним товариством “Національна енергетична компанія “Укренергоˮ, державна гарантія надається для забезпечення повного виконання боргових зобов’язань Укренерго за запозиченням, сума якого не перевищує 22,8 млрд гривень.

Розмір плати за надання гарантії становить 0,5% річних залишку суми гарантійних зобов’язань. Гарантія надана до повного виконання боргових зобов’язань за запозиченнями.

Кошти, які Укренерго планує залучити від розміщення облігацій, мають бути спрямовані на погашення заборгованості Укренерго перед ДП "Гарантований покупець".

Читайте також: Генеруючі компанії «зривають» графік накопичення вугілля - Міненерго

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" планує розрахуватися із заборгованістю перед ДП "Гарантований покупець" за 2020 рік після випуску "зелених" облігацій у жовтні.

Заборгованість Укренерго перед "Гарантованим покупцем" за 2020 рік становить 15 млрд грн, за 2021 рік оператор системи передачі визнає 3 млрд грн боргу і ще 10 млрд грн заявленої заборгованості оскаржує у суді.

"Гарантований покупець" є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії, а також купує електроенергію для потреб населення. Джерелом розрахунків з виробниками "зеленої" енергії є виплати від Укренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-