Правок до другого читання «податкового» законопроєкту поменшало майже в 70 разів -  депутат

Правок до другого читання «податкового» законопроєкту поменшало майже в 70 разів - депутат

Укрінформ
Кількість поправок до другого читання законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" після опрацювання Комітетом ВР за особливою процедурою зменшилася з понад 11 тисяч до 159.

Про це в Телеграмі повідомив заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, голова фракції “Голос” Ярослав Железняк, передає Укрінформ. 

“Минулого вівторка (5 жовтня — ред.) була запущена скорочена процедура (як по банківському закону) по скандальному податковому законопроєкту №5600. Процедура передбачає, що кожна фракція може наполягати на п’яти своїх правках. Завтра о 13.00 відбудеться останній комітет щодо цього питання. Додаю таблицю. Усього з понад 11 тисяч правок вийшло 159”, - зазначив парламентарій.  

Железняк також висловив думку, що народні депутати проголосують за проєкт закону в другому читанні вже наступного пленарного тижня, який триватиме 19-22 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати під час пленарного засідання парламенту 5 жовтня підтримали ініціативу розгляду законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" за особливою процедурою.

Так, відповідно до закону "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", для запуску особливої процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури. Після цього народні депутати у дводенний строк мають надіслати листи щодо розгляду їхніх пропозицій та правок до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Далі відповідні пропозиції опрацьовуються та зводиться нова таблиця.

Читайте також: Зміни до Податкового кодексу: в пошуках балансу інтересів

Особлива процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Така процедура була застосована до законопроєкту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д), до якого було внесено понад 16 тисяч поправок.

17 вересня 2021 року Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600). До другого читання проєкту закону надійшло понад 11 тисяч поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-