Погашення боргів: Нафтогаз квапить тепловиробників із мировими угодами

Погашення боргів: Нафтогаз квапить тепловиробників із мировими угодами

Укрінформ
"Нафтогаз України" закликає виробників тепла прискорити роботу з укладання мирових угод про погашення заборгованості за газ для якнайшвидшого розблокування їх рахунків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії

"Якнайшвидше укладання мирових угод з Нафтогазом вкрай важливе для зняття арешту з рахунків підприємств-боржників, вчасного їх входження в опалювальний сезон, стабільного тепло- та гарячого водопостачання населення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що алгоритм врегулювання заборгованості Нафтогаз затвердив ще 7 вересня, а відповідна інформація доведена до підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) 10 вересня. Однак за того часу з відповідними пакетами документів до Нафтогазу звернулося лише 15 ТКЕ з потенційних 60 підприємств-підписантів.

У НАК повідомили, що угоди з ТКЕ, основний борг яких складає менше 10 млн грн, передбачають його виплату рівними частинами протягом 60 місяців. В свою чергу тепловиробники з більшим боргом зможуть сплатити його рівними частинами протягом 72 місяців.

Читайте також: АМКУ рекомендує Нафтогазу переглянути умови договорів з виробниками тепла

У Нафтогазі підкреслюють, що пропонований компанією алгоритм врегулювання заборгованості також передбачає відтермінування сплати штрафних та фінансових санкцій, які в подальшому підлягатимуть списанню в порядку та у спосіб, передбачений Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення».

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів планує перерахувати підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) понад 30 млрд грн на компенсацію різниці між ринковим та встановленим тарифами на газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-