АРМА реалізувало арештованого майна більш як на 200 мільйонів

АРМА реалізувало арештованого майна більш як на 200 мільйонів

Укрінформ
Понад 200 мільйонів гривень становить дохід від реалізації арештованого майна за 4 роки діяльності Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Про це повідомляє пресслужба АРМА, передає кореспондент Укрінформу. 

При цьому, згідно з повідомленням, на кошти від реалізації, розміщені на депозитному рахунку АРМА у державному банку, за цей час нараховано понад 37 мільйонів гривень у вигляді відсотків. Найбільшу суму від реалізації отримано у 2019 році – 175 млн грн, тоді як протягом двох останніх років сукупно від продажу надійшло близько 25 млн грн. Таким чином, наразі переважним способом управління арештованими активами є їх передача компаніям для комерційного використання.

“Зазначені кошти разом із відсотками є потенційним доходом державного бюджету у разі винесення вироків про конфіскацію. Водночас у випадку скасування арештів або виправдувальних вироків капіталізовані грошові активи повертаються законним власникам. Таким чином, реалізація майна є ефективним способом збереження вартості активів під час дії арешту” - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Кількість звернень до АРМА про розшук активів за 3 роки зросла на 300%

Серед реалізованого на торгах майна – транспортні засоби, земельні ділянки, корпоративні права, зерно, пісок, добрива, тканини тощо. При цьому в АРМА наголошують, що управління майном шляхом його реалізації на торгах не є відчуженням активів у фізичних та юридичних осіб – до завершення кримінального провадження кошти від продажу є їх законною власністю.

Як повідомляв Укрінформ, з 2017 року АРМА розшукало активів загальною вартістю близько 100 мільярдів у гривневому еквіваленті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-