Кількість звернень до АРМА про розшук активів за 3 роки зросла на 300%

Кількість звернень до АРМА про розшук активів за 3 роки зросла на 300%

Укрінформ
Кількість звернень від правоохоронних органів до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, з 2018 року збільшилася на 300%.

Про це повідомляє пресслужба АРМА, предає Укрінофрм.

“Починаючи з 2018 року кількість звернень щодо необхідності здійснення заходів з виявлення та розшуку активів, які надійшли на опрацювання до Національного агентства від правоохоронних органів, збільшилася на 300%. Лише за 8 місяців 2021 року до АРМА надійшло 2058 звернень. При цьому у 5 разів зросла кількість запитів від іноземних юрисдикцій та міжнародних інституцій – з 15 у 2018 році до 74 з початку поточного року”, - йдеться в повідомленні.

В АРМА зазначають, що найбільше звернень отримуєють від Нацполіції, органів прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Державної фіскальної служби, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: АРМА збільшило надходження до бюджету з початку року в п'ять разів

АРМА здійснює виявлення та розшук активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, за запитами від правоохоронних та інших уповноважених органів. При цьому фахівці агентства встановлюють не лише факт існування та місцезнаходження активів, а й зв’язки між суб’єктами, фінансові потоки, операції з легалізації коштів, ознаки фіктивності компаній тощо. Серед розшуканих АРМА активів – корпоративні права та акції, грошові кошти, транспорт, нерухомість, техніка, права інтелектуальної власності і навіть криптовалюта.

Як повідомляв Укрінформ, сума коштів на депозитних рахунках АРМА на початок вересня 2021 року становила понад 605 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-