Торговий баланс України і Туреччини перевищив доковідний рівень — Чавушоглу

Торговий баланс України і Туреччини перевищив доковідний рівень — Чавушоглу

Укрінформ
Торговий баланс України і Туреччини перевищив доковідний рівень.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мавлют Чавушоглу на брифінгу за результатами зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній зустрічі ми обговорили всі аспекти наших двосторонніх відносин і обговорили регіональні питання. І сьогодні ми з Дмитром підписали план консультацій, який пожвавить нашу роботу, направлену на розвиток двосторонніх стосунків, так і на регіональні питання. В цьому році наш торговий баланс перевищив допандемічний рівень”, - зазначив Чавушоглу.

Міністр поінформував, що в майбутньому планується провести засідання змішаної групи Україна-Туреччина з торгово-економічного співробітництва.

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС Туреччини безпеку в Чорному морі

Глава турецької дипломатії у виступі наголосив на добрих стосунках двох країн та подякував уряду України в гасінні пожеж в Анталії та сусідніх провінціях.

“Ми ніколи не забудемо цього прояву солідарності”, - підкреслив він.

Чавушоглу також поінформував, що в рамках зустрічі сторони консульські питання через зростання особистих контактів громадян двох країн у бізнесі, в інвестиціях, туризмі.

Глава МЗС Туреччини запевнив, що обидві країни будуть докладати спільних зусиль для гарантування прав кримських татар в суверенній Україні. “І ми будемо працювати над проєктом з побудови житла для кримських татар і, дасть Бог, вже в цьому році приступило безпосередньо до будівництва”, - відзначив Чавушоглу.

Читайте також: Україна і Туреччина зустрінуться у форматі «квадрига» до кінця цього року – Кулеба

Крім того глава турецької дипломатії запросив Президента України Володимира Зеленського та свого колегу Дмитра Кулебу взяти участь в Анталійському дипломатичному форумі, який планується провести в березні.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові пройшло дев’яте засідання спільної групи стратегічного планування України та Туреччини, в якому на запрошення глави МЗС Дмитра Кулеби взяв участь його турецький колега Мевлют Чавушоглу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-