Зеленський повернув до Ради закон про криптовалюту зі своїми пропозиціями

Зеленський повернув до Ради закон про криптовалюту зі своїми пропозиціями

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями Закон «Про віртуальні активи».

Про це повідомляють в Офісі Президента

“Президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями Закон «Про віртуальні активи» (законопроєкт № 3637), який народні депутати ухвалили 8 вересня 2021 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей документ визначає засади державного регулювання обігу віртуальних активів. Так, згідно із законом, регулювання ринку віртуальних активів здійснюється різними державними органами залежно від виду таких активів, зокрема й шляхом створення нового органу центральної виконавчої влади.

Читайте також: Закон про віртуальні активи набуде чинності мінімум за пів року - НБУ

Президент наголошує, що створення нового органу, як передбачено цим законом, потребуватиме значних видатків з державного бюджету.

“Тож Володимир Зеленський пропонує віднести регулювання обігу віртуальних активів до компетенції Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку”, - зазначили в Офісі Президента.

Читайте також: Українці – перші у світі з володіння криптовалютою за версією Triple A

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня 2021 року Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про віртуальні активи й передав його на підпис Президенту. Передбачається, що закон надасть можливість громадянам та підприємствам, які фактично володіють віртуальними активами, розпоряджатись ними згідно з чинним законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-