Енергоатом заявляє про готовність до опалювального сезону

Енергоатом заявляє про готовність до опалювального сезону

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" виконала всі заходи з підготовки атомних станцій України до осінньо-зимового періоду, під час якого працюватимуть щонайменше 14 енергоблоків вітчизняних АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба компанії.

Зокрема, Енергоатом завершив перехідні (з 2020-го на 2021 рік) планові ремонти чотирьох енергоблоків АЕС (ЗАЕС-5, РАЕС-3,4, ХАЕС-2). Цього року також проведено планові ремонти на дев’яти енергоблоках (ЗАЕС – 1,3,5,6; РАЕС - 1,2; ЮУАЕС – 2,3; ХАЕС – 1).

Зазначається, що завдяки оптимізації графіка тривалість планових ремонтів енергоблоків вдалося скоротити на 89,3 доби.

"На сьогодні ремонтна кампанія відбувається за графіком – планові ремонти на трьох енергоблоках атомних станцій – ЗАЕС-2, 4; ЮУАЕС-1 та поточний ремонт на енергоблоці РАЕС-3 будуть завершені вчасно", - запевнили в Енергоатомі.

Крім того, виконані заходи з підготовки до зими дозволять підвищити прогнозну робочу потужність АЕС та перевиконати прогнозний баланс електричної енергії ОЕС України у жовтні - грудні на 2,8%, виробивши додатково 650 млн кВт-год. електроенергії.

В Енергоатомі нагадали, що атомна генерація забезпечує 55% від усієї електроенергії в Україні та сумлінно виконує покладені на компанію спеціальні обов’язки із забезпечення населення країни дешевою електроенергією.

Читайте також: В Енергоатомі розглядають можливість будівництва в Україні малих модульних реакторів

Як повідомлялося, оперативно-диспетчерський персонал Об'єднаної енергосистеми України 29 вересня успішно завершив галузеве протиаварійне тренування відповідно до затвердженої Міністерством енергетики програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-