В Енергоатомі розглядають можливість будівництва в Україні малих модульних реакторів

В Енергоатомі розглядають можливість будівництва в Україні малих модульних реакторів

Укрінформ
НАЕК «Енергоатом» та американська компанія NuScale Power підписали Меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким в Україні можливе будівництво малих модульних реакторів (ММР).

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Енергоатома.

«Ми раді розпочати співпрацю з компанією-розробником малих модульних реакторів NuScale Power. Ми розглядаємо можливість будівництва ММР для їх використання на заміну вуглецевим тепловим електростанціям та збільшення маневрових потужностей в Об’єднаній енергосистемі України», - розповів керівник НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Відповідно до меморандуму, NuScale допоможе Енергоатому в експертизі технології малих модульних реакторів (ММР), в тому числі, в техніко-економічному обґрунтуванні запропонованих майданчиків.

Крім того, компанія надаватиме підтримку з питань стосовно розробки термінів і проміжних результатів проєктів, дослідження витрат, технічного аналізу, ліцензування та дозвільної діяльності, а також інженерних дослідження та проєктування.

Читайте також: Найвищий рівень безпеки: Енергоатом про американську технологію будівництва енергоблоків

У серпні 2020 року ММР NuScale увійшов в історію як перший і єдиний малий модульний реактор, який отримав схвалення проєкту від Комісії з ядерного регулювання США. У липні 2021 року Комісія видала нормативне рішення щодо ліцензування проєкту NuScale.

Як повідомляв Укрінформ, Енергоатом і Westinghouse підписали меморандум про будівництво блоків на АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-