Уряд не брав курс на скорочення кількості іноземців у наглядових радах ДП - Шмигаль

Уряд не брав курс на скорочення кількості іноземців у наглядових радах ДП - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів не має наміру спеціально скорочувати кількість іноземців у наглядових радах державних підприємств. 

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив в інтерв'ю LB.ua, передає Укрінформ.

«У нас немає такого курсу. Є чіткі положення в корпоративній реформі: прописана кількість незалежних членів наглядової ради, а також скільки представників може бути від держави. Ми рухаємось так, нічого не змінювалось. «Незалежний» не означає «іноземець». Наприклад, у наглядовій раді аеропорту «Бориспіль» «незалежним» є українець, який є й головою цієї ради. А казати можуть різне», - сказав Шмигаль. Відповідаючи на запитання чи має намір КМУ подавати відповідну ініціативу у Верховну Раду він зазначив, що ні. Але є два законопроєкти з корпоративної реформи, узгоджені з міжнародними партнерами. Вони зараз знаходяться на розгляді в парламенті.

Читайте також: Шмигаль каже, що закон про олігархів - не про економіку

«Щойно вони будуть проголосовані, будуть певні зміни в корпоративній реформі, які посилять статус корпоративного управління. Але курсу чи стратегії на меншу кількість іноземців немає. Я був би щасливий як громадянин, якби у нас була кадрова та професійна спроможність заповнити всі наглядові ради незалежними членами-українцями. Давайте до цього прямувати, це теж амбітне завдання», - сказав Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що відповідні конкурси на обрання членів наглядових рад відкриті, тому всі українці можуть подавати туди свої кандидатури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-