ВАКС стягнув ₴4,2 мільйона застави з фігуранта справи про хабар голові ФДМУ

ВАКС стягнув ₴4,2 мільйона застави з фігуранта справи про хабар голові ФДМУ

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави заставу, внесену за Віталія Колеснікова — фігуранта у справі про хабар голові Фонду державного майна Дмитру Сенниченку.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Transparency International у Телеграмі.

Зазначається, що Колесніков порушив зобов'язання, накладені на нього судом, за що ВАКС і стягнув заставу в дохід держави без права повернення.

Крім того, суд постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді перебування під вартою.

Як йдеться у повідомленні, Колесникову повернули паспорт для проходження лікування, однак він вилетів до РФ. Через це Колесніков був відсутній на судових засіданнях у своїй справі, чим порушив накладені на нього зобов’язання.

Нагадаємо, що НАБУ затримало Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Сергія Щербака за підозрою у наданні хабаря голові Фонду держмайна України. Це була перша спроба дати хабар керівнику ФДМУ, згодом зафіксовано ще дві.

Читайте також: Спроба підкупу голови Фонду держмайна: НАБУ завершило слідство

За версією слідства, затримані запропонували голові ФДМУ 5 млн в обмін на призначення певної людини на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод». Призначений керівник держпідприємства нібито мав сприяти співробітництву між заводом і певним колом приватних компаній, пов'язаних із фігурантами справи.

Затримані планували передавати хабар частинами впродовж року з моменту досягнення домовленостей. Під час передачі перших 50 тис. їх викрили детективи НАБУ. Наразі ця справа слухається у ВАКС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-