Лещенко назвав пріоритетом просування української сільгосптехніки на експорт

Лещенко назвав пріоритетом просування української сільгосптехніки на експорт

Укрінформ
Просування продукції українського сільгоспмашинобудування на експорт, збалансування експортних позицій України у країнах СНД та близькому зарубіжжі – пріоритетні завдання для команди Президента.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінагрополітики, про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час відвідин виставки «АгроЕкспо-2021» у Кропивницькому.

За його словами, "зараз одна з наших стратегічний цілей – імпортозаміщення с/г машинобудування".

Ми маємо дати нашим аграріям виробникам ще більший ресурс для розвитку, додав міністр.

«Десятки тисяч аграріїв та потужна експозиція с/г техніки нового покоління від 510 компаній – усе це “АгроЕкспо–2021”. Відчуваю велику гордість, що Україна організовує міжнародні заходи такого рівня. <...> І якість нашої продукції дуже прогресує», - заявив міністр.

Під час візиту у Кропивницький Лещенко також побував на заводі «Ельворті», що має майже 150-річною історію.

«Колись він (завод був - ред.) першим у Європі з виробництва сівалок – сьогодні успішно виробляє комплекси посівної та ґрунтообробної техніки <...>. І не поступається іноземним аналогам із точки зору структури виробництва, обладнання, виробничої дисципліни, а найголовніше – наявності молодих кадрів», – прокоментував міністр агрополітики.

За його словами, просування експорту українського сільгоспмашинобудування, в тому числі через кредитно-експортне агентство, збалансування наших експортних позицій у країнах СНД, близькому зарубіжжі – пріоритетні завдання для команди Президента.

«Тому, безумовно, опрацьовуємо додаткові програми підтримки. Щоб наші виробники с/г техніки на кожному етапі виробництва могли створювати і робочі місця, і більш інноваційні високотехнологічні зразки с/г машинобудування», - резюмував Лещенко.

Читайте також: Лещенко анонсував запуск земельних електронних аукціонів

Як повідомлялось, У Кропивницькому 29 вересня відкрилася Міжнародна агропромислова виставка "AGROEXPO-2021". Загальна площа експозицій цього року становить 125 тис. кв. метрів. Загальна кількість експонентів - 510, а учасників Покровського ярмарку - 500.

На виставці представлені майже всі відомі бренди сільськогосподарського машинобудування - як іноземні (John Deere, New Holland, Case, Fendt, Claas та інші), так і вітчизняні («ХТЗ», «Ельворті», «Лозівські машини» тощо). Вперше на виставці представлена експозиція підприємств з Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-