У МЗС України запропонували організувати бізнес-місію кувейтських компаній

У МЗС України запропонували організувати бізнес-місію кувейтських компаній

Укрінформ
Україна і Кувейт мають значний потенціал для збільшення обсягів торгівлі і співпраці у сфері залучення інвестицій.

Про це йшлося на зустрічах заступника міністра закордонних справ України Дмитра Сеніка з головою Торгово-промислової палати Кувейту Мохаммедом Аль-Сагером, головою Асоціації інвестиційних компаній Кувейту Салехом Аль-Сельмі та інвестиційним радником Кувейтської інвестиційної адміністрації Юсіфом Аль-Маскуром, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Україна та Кувейт мають значний потенціал для збільшення товарообігу та реалізації спільних інвестиційних проєктів у нафтогазовій сфері, авіації, важкій промисловості, суднобудуванні та інформаційних технологіях. Ми готові активізувати нашу взаємодію як на рівні держави, так і на рівні бізнесу», – наголосив заступник міністра.

Він запропонував організувати бізнес-місію кувейтських компаній до України з метою ознайомлення з інвестиційними можливостями держави.

Зазначається, що Сенік і Аль-Сагер окрему увагу приділили розвитку співпраці Ради експортерів та інвесторів при МЗС України та Торгово-промислової палати Кувейту. За словами українського дипломата, конференції про особливості торгівлі, які вже неодноразово проводились РЕІ при МЗС України і ТПП Кувейту, зарекомендували себе як ефективний інструмент для пожвавлення зв’язків бізнесу та розширення номенклатури товарообігу.

Як повідомлялося, 14 березня 2021 року Рада експортерів та інвесторів при МЗС України та Торгово-промислова палата Кувейту підписали меморандум про взаєморозуміння. Відтоді спільно з ТПП Кувейту було організовано 5 онлайн-конференцій щодо різних аспектів торгівельних відносин України та Кувейту, у яких взяли участь понад 400 представників бізнесу.

У січні-липні 2021 року двосторонній обсяг торгівлі товарами між Україною та Кувейтом становив 17,47 млн дол. Експорт товарів становив 16,62 млн дол., імпорт - 0,85 млн дол. Сальдо торгівлі товарами позитивне для України і становить 15,77 млн дол. США.

Читайте також: У МЗС запросили кувейтських інвесторів вкладати гроші в Україну

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня заступник міністра закордонних справ Дмитро Сенік взяв участь в українсько-кувейтському інвестиційному форумі «Урядова підтримка інвестицій в Україні» і запросив кувейтських інвесторів вкладати кошти в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-