«Зелений» водень може вивести відносини України з ФРН на новий рівень - Кулеба

«Зелений» водень може вивести відносини України з ФРН на новий рівень - Кулеба

Укрінформ
Розвиток водневої економіки може дати Україні історичний шанс стати для Німеччини важливим постачальником енергії, відтіснивши Росію.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки «зеленому» водню Україна для Німеччини може стати тим, ким є Росія для Німеччини у сфері газу. Це дійсно історичний шанс, і дуже важливо його не змарнувати, побудувати такий зв’язок між Україною та Німеччиною, який виведе нас на передові позиції в їхній не лише зовнішній, а й внутрішній політиці», - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, 22 серпня, в день візиту Ангели Меркель до Києва, НАК «Нафтогаз України» і німецький газовий трейдер RWE Supply&Trading підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері водневої економіки.

Читайте також: «Зелена енергетика»: UBTA підписала меморандум з Українською водневою радою

Торік ЄС затвердив Водневу стратегію для кліматично нейтральної Європи до 2050 року, у якій, зокрема, Україна визначена пріоритетним партнером завдяки потенціалу виробництва «зеленого» водню та наявності інфраструктури, з’єднаної з ЄС.

Водень є компонентом Зеленої угоди у переході від традиційних до відновлюваних джерел енергії. Необхідні капіталовкладення в такий перехід оцінюються для України принаймні у 100 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-