Ціна газу на Українській енергетичній біржі почала знижуватися

Ціна газу на Українській енергетичній біржі почала знижуватися

Укрінформ
Минулого тижня середня стартова ціна природного газу на Українській енергетичній біржі (УЕБ) почала знижуватися; найбільше зниження – 3,12% - зафіксоване на ресурс вересня у газотранспортній системі. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді ринку природного газу УЕБ.

«Стартові ціни ресурсів мали тенденцію до зменшення. Найбільше зменшення стартової ціни було зафіксоване на ресурс вересня в ГТС: станом на 24 вересня середня стартова ціна на продаж складала 27 826 грн, що на 3,12% менше, ніж 20 вересня. Дана тенденція прослідковувалася і на інші ресурси», - йдеться в повідомленні.

На Українській енергетичній біржі торгували ресурсом вересня, жовтня та листопада. Загалом, минулого тижня заявки на купівлю та продаж природного газу формували 14 компаній, серед них – «Нафтогаз Трейдинг», «Крафт Енерджі», «Укренергоекспорт», ПГНК.

Зазначається, що «Нафтогаз Трейдинг» формував позиції як на продаж, так і на купівлю. Компанія реалізувала 20 тис. кубометрів ресурсу вересня на торгах 24 вересня.

На короткостроковому ринку протягом тижня реалізовано 12 тис. кубометрів газу. Цей об’єм палива був проданий на внутрішньодобовому ринку (ВДР) в ГТС. Остання котирувальна ціна становила 26 750 грн за 1 тис. кубометрів.

Читайте також: Для побутових споживачів ціна на газ залишиться незмінною – Шмигаль

В Європі найнижчі котирування спостерігались на хабі TTF: 67,41 євро/МВт-год. станом на 24 вересня. На інших хабах спотова ціна була вищою – до 71,64 євро/МВт-год. на хабі TGE/POLPX. В УЕБ зауважили, що ціни зросли внаслідок збільшення попиту та низької пропозиції через технічне обслуговування газових свердловин у Північному морі у Великій Британії.

Як повідомлялося, 16 вересня стартові ціни газу на УЕБ перевищили 30 тис. грн на 1 тис. кубом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-