Лещенко: Хто перший інвестує в землю, завжди буде у виграші

Лещенко: Хто перший інвестує в землю, завжди буде у виграші

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко взяв участь у Першій міжнародній конференції з аграрного права під час якої акликав українців інвестувати в землю, адже земля – це ресурс, який завжди формуватиме додаткову вартість.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики, передає Укрінформ.

«Незалежно від того, що буде відбуватися у світі: коронавірус, світові економічні кризи – що завгодно, той, хто перший інвестує і придбає землю, в будь-якому разі буде у виграші», – підкреслив Лещенко.

Пояснюючи, які переваги дає ринок сільськогосподарських земель, він провів аналогію з ринком нерухомості, який є менш прибутковим.

Для ефективного розвитку вітчизняного агросектору на сьогодні дуже важлива підтримка та розвиток малого і середнього сільськогосподарського товаровиробника, формування доданої вартості на кожному етапі виробництва сільськогосподарської продукції, максимальна цифровізація всіх процесів, залучення максимальної кількості агротехнічних рішень. І це те, на чому сьогодні сфокусована державна політика. Плюс – мінімізація впливу чиновників на всі процеси, що відбуваються в агросекторі.

«Країна, яка має амбіцію стати повноцінною ринковою економікою, повинна мати ринок землі, ринок праці та ринок капіталів. Реформа ринку землі є стратегічною для країни, оскільки агросектор залишається номером один із точки зору формування доданої вартості і забезпечення сталого розвитку держави. Агросектор сьогодні – це 20% валового внутрішнього продукту країни і 50 % валютної виручки», – наголосив Лещенко.

Перша міжнародна конференція з аграрного права тривала два дні. Перший день відбувся в онлайн-форматі 24 вересня, де обговорювалися, зокрема, питання лібералізації ринку землі; кращі практики земельної реформи; впливу зміни клімату на сільське господарство та продовольчу безпеку, а також переваги сталого розвитку в сільському господарстві та його вплив на стале виробництво та транспорт; відповідальності за використання високотехнологічних виробів, регулювання ГМО в аграрному секторі та експорту продуктів харчування до ЄС.

Читайте також: Лещенко розповів, як працює земельний штаб

Другий день конференції зібрав українських та міжнародних експертів вже в оффлайн-форматі. На ньому учасники зосередилися на питаннях участі українських та іноземних гравців у ринку с/г земель; юридичних складнощів із укладенням договорів відчуження с/г земель та юридичній та практична можливість придбання переважного права; підходів до обмежень та цін на землю; на проблемах антирейдерства тощо.

Участь у конференції взяли представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції , Асоціації «Український Клуб Аграрного Бізнесу» (УКАБ), представники Програми USAID з аграрного і сільського розвитку, агропромислового холдингу «Астарта-Київ», Української зернової асоціації, Deutsche Bahn E.C.O. Group, UkraineInvest та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-