Нафта дорожчає на тлі слабкої пропозиції та зростання попиту

Нафта дорожчає на тлі слабкої пропозиції та зростання попиту

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у понеділок, 27 вересня, п'яту сесію поспіль на тлі побоювань із приводу пропозиції та зростання попиту в деяких регіонах.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $79,08 за барель, що на $0,99 (1,27%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,98 (1,32%) - до $ 74,96 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $78,09 та $73,98 відповідно.

Нафтовий ринок зростає п'яту сесію поспіль, підтримку котируванням надають побоювання з приводу пропозиції на тлі зростання попиту в низці регіонів світу в умовах ослаблення обмежень, пов'язаних із пандемією коронавірусу.

Читайте також: У Мінекономіки пояснили, завдяки чому знизилися ціни на бензин

За останні 12 місяців котирування додали понад 80%.

«Брак пропозиції як і раніше пов'язаний із запасами в усіх регіонах. Зростання цін на газ також сприяє зростанню цін на нафту, оскільки "чорне золото" стає більш привабливим для виробників електроенергії», - йдеться в повідомленні ANZ Research.

Зосередившись на відновленні попиту, члени Організації країн-експортерів нафти зіткнулися з труднощами при збільшенні видобутку, оскільки через пандемію зберігається недостатнє інвестування або затримки в технічному обслуговуванні.

Перший публічний продаж у Китаї державних запасів нафти навряд чи сприяв збільшенню прибутку, оскільки PetroChina та Hengli Petrochemical купили чотири вантажі загальним обсягом близько 4,43 млн барелів.

Читайте також: Польща отримала право участі у сертифікації Nord Stream 2

Імпорт нафти до Індії досяг у серпні 3-місячного максимуму, відскочивши від майже річного мінімуму, досягнутого в липні. Нафтопереробні підприємства країни почали виробляти більше продукції в очікуванні на більш високий попит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-