В Україні відкрився перший державний бізнес-інкубатор повного циклу

В Україні відкрився перший державний бізнес-інкубатор повного циклу

Укрінформ
Перший в Україні державний бізнес-інкубатор повного циклу Ukrainian Future Incubator Малої академії наук презентував свою локацію, а також можливості, що створює для своїх резидентів.

Як зазначив президент Малої академії наук України (МАНУ) Станіслав Довгий на пресконференції, тут допомагатимуть в самореалізації молодому поколінню, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Бізнес-інкубатор повного циклу, окрім аудиторій, де ми можемо проводити консультації, коворкінг, включає у себе лабораторію прототипування. І тут в перше в Україні буде створено бібліотеку матеріалів. Тобто, це досить дороге обладнання, це станки, це 3D-принтери, це спеціальне обладнання, на якому дитина зможе не лише теоретично, а й практично реалізувати свій проєкт», сказав Довгий.

Ukrainian FutureBusiness Incubator має освітньо-консалтинговий центр, необхідний для навчання та супроводу проєктів і перетворення інноваційних ідей на працюючі бізнес-моделі та лабораторію прототипування Fab Lab, яка потрібна для виготовлення прототипів винаходів з можливістю навчання 3D-моделюванню. Крім того, резидентам тут надається доступ до найбільшої в Україні бібліотеки матеріалів – для вибору оптимального матеріалу для виготовлення тестової моделі винаходу. Також є коворкінг, необхідний для комфортної роботи однодумців з можливістю долучення користувачів до освітніх програм та сервісів Ukrainian Future з подальшим приєднанням до спільноти резидентів бізнес-інкубатора.

Як зазначив керівник Ukrainian Future Віталій Лісовий, долучитися до бізнес-інкубатора можуть слухачі та випускники Малої академії наук - переможці конкурсів інноваційних проєктів та усі, хто має новаторську ідею і прагне перетворити її на успішний бізнес.

«Якщо говорити про те, як сюди потрапити, то треба подати заявку. Ми проводимо навчальні програми, до нас приходять слухачі, які у подальшому можуть стати резидентами бізнес-інкубатора. Це можуть бути слухачі не тільки зі спільноти Малої академії наук. Сюди можуть потрапити всі охочі, і таким способом також приєднатися до системи МАНУ», - сказав він.

Мета Ukrainian Future Incubator - розвиток та масштабування інноваційної діяльності молодих підприємців - новаторів в процесі трансформації їх бізнес-ідей у фінансово самодостатні бізнес-моделі.

Серед пріоритетних галузей для інкубатора є машинобудування, електроніка та приладобудування, матеріалознавство та нанотехнології, інформаційно-телекомунікаційні системи та технології, екологія і ресурсозбереження, робототехніка, біотехнології, AR/VR.

Читайте також: Держава продовжить діалог із представниками креативних індустрій - Ткаченко

У суботу, 25 вересня відбудеться день відкритих дверей в Ukrainian Future Business Incubator МАНУ. Відвідувачі, які попередньо зареєструвалися, зможуть оглянути локацію державного бізнес-інкубатора повного циклу, ознайомитися з його сервісами та можливостями, побувати на безкоштовних майстер-класах в лабораторії прототипування та на English lessons у школі іноземних мов НЦ «Мала академії наук України» Brainy English. Для людей, які не встигли зареєструватися, організатори обіцяють провести ще один день відкритих дверей найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-