«Слуга народу» збирає підписи для розгляду законопроєкту про податкові зміни за спецпроцедурою

«Слуга народу» збирає підписи для розгляду законопроєкту про податкові зміни за спецпроцедурою

Укрінформ
Секретаріат фракції "Слуга народу" розпочав збір підписів народних депутатів за ініціативу застосувати особливу процедуру розгляду законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Як передає Укрінформ, про це повідомив народний депутат з фракції "СН" Олександр Качура у Телеграмі.

"Секретаріат фракції "Слуга народу" почав збір підписів народних депутатів за ініціативу почати особливу процедуру розгляду проєкту закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (реєстр. № 5600)", - поінформував парламентарій.

Він додав, що станом на зараз зібрано 130 підписів із необхідних 150.

Як повідомлялося, відповідно до закону «Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», для запуску спеціальної процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більш як 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї спецпроцедури.

Спеціальна процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Така процедура була застосована до законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» (№2571-д), до якого було внесено понад 16 тисяч поправок.

Читайте також: «Податкові» зміни і законопроєкт про олігархів: Арахамія сказав, коли буде друге читання

17 вересня комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600). До другого читання надійшло понад 11 тисяч поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-