Кабмін пропонує зміни для угоди з ЄС про визнання кваліфікованих довірчих е-послуг

Кабмін пропонує зміни для угоди з ЄС про визнання кваліфікованих довірчих е-послуг

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт щодо внесення законодавчих змін для забезпечення укладання угоди з Євросоюзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства ЄС у сфері електронної ідентифікації.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 22 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з текстом пояснювальної записки, документ спрямований на вдосконалення державного регулювання у сфері електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг, зокрема уточнює деякі положення Закону «Про електронні довірчі послуги».

Законопроєкт пропонує визнати іноземні схеми та засоби електронної ідентифікації, визначає перелік кваліфікованих електронних довірчих послуг та випадків їх обов’язкового використання. Також документ забезпечує можливість віддаленої ідентифікації особи, яка хоче отримати електронний сертифікат відкритого ключа, та встановлює вимоги до вдосконаленого електронного підпису.

Читайте також: Рада дозволила відповідати на депутатські запити письмово та в електронній формі

Крім цього, передбачено встановлення адміністративного збору за внесення відомостей про кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг до Довірчого списку та визначено адміністративно-господарські санкції за порушення вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації.

Читайте також: Уряд підтримав законопроєкт, який дозволить усунути низку прогалин у сфері е-торгівлі

Як повідомляв Укрінформ, Закон «Про електронні довірчі послуги» набув чинності у листопаді 2018 року. Він спрямований на реформування нормативної бази у сфері електронного цифрового підпису шляхом імплементації законодавства Європейського Союзу та розбудову єдиного простору довіри на основі системи електронних довірчих послуг.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-