Україна очікує на відкриття американського ринку зернових

Україна очікує на відкриття американського ринку зернових

Фото
Укрінформ
Погодження відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці вже на фінальному етапі. 

Як передає Укрінформ, про це йшлося на зустрічі голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислави Магалецької та представників Американсько-української ділової ради (USUBC), повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

«Україна та США працюють над відкриттям ринку США для української кукурудзи та пшениці (у тому числі, органічної). Так, наразі процедури погодження знаходяться на фінальному етапі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що американські експерти очікують, що Україна у 2021/22 маркетинговому році (МР) експортує рекордні 23,5 млн тонн пшениці. Також, згідно із прогнозами Міністерства сільського господарства США, у поточному МР експорт української кукурудзи має зрости до 32 млн тонн.

«Ми дуже чекаємо на відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці, адже це створить нові перспективи для розвитку бізнесу та зростання економіки нашої країни», - сказала Магалецька.

Як повідомлялося, Держпродспоживслужба та Міністерство закордонних справ України спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Читайте також: Рекордний врожай: Україна вже зібрала 45 мільйонів тонн зерна

За даними Мінагрополітики, станом на 22 вересня експорт зернових та зернобобових у 2021/2022 маркетинговому році (почався 1 липня 2021 року) сягнув 12,115 млн тонн. Зокрема, експортовано 7,217 млн тонн пшениці, 3,314 млн тонн ячменю, 25,8 тис. тонн жита, 1,392 млн тонн кукурудзи. Також за цей період було експортовано 31,8 тис. тонн борошна.

Станом на 17 вересня аграрії України зібрали 45,7 млн тонн зернових та зернобобових з 10,4 млн га. Зокрема, намолочено 33 млн тонн пшениці, 10,2 млн тонн ячменю, 582 тис. тонн гороху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-