Нафтогаз витрачає на видобуток газу більше, ніж отримує від його продажу – Вітренко

Нафтогаз витрачає на видобуток газу більше, ніж отримує від його продажу – Вітренко

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" витрачає на видобуток природного газу більше коштів, ніж отримує від його продажу.

Як передає Укрінформ, про це написав голова правління компанії Юрій Вітренко у Фейсбуці.

"Нафтогаз систематично витрачає більше реальних грошей на видобуток газу, ніж отримує від реалізації видобутого газу", - написав Вітренко.

За його словами, різниця між витратами на видобуток газу та доходами від його продажу традиційно покривалася за рахунок надходжень від транзиту або фінансувалася за рахунок кредитів.

«Навіть у бухгалтерській звітності операційна собівартість є у рази вищою. А операційна собівартість – це не повна собівартість, це тільки частина», - уточнив голова правління НАК.

Він також повідомив, що найактуальніші цифри собівартості будуть розкриті з публікацією звітності за перше півріччя, підготовку якої Нафтогаз планує завершити найближчим часом.

Читайте також: Вітренко - про наглядову раду Нафтогазу: Сподіваємося на відкритий конкурс найближчим часом

Член правління Нафтогазу Отто Ватерленден в інтерв'ю виданню "Економічна правда" 21 вересня заявив, що видобуток газу коштує компанії близько 1 гривні за 1 кубометр і НАК має прибуток від продажу газу населенню.

Як повідомлялося, Укргазвидобування (УГВ), яке входить до групи «Нафтогаз», за 8 місяців 2021 року видобуло 9,08 млрд кубометрів природного газу, що на 5% менше порівняно з аналогічним періодом 2020 року. У січні-серпні поточного року УГВ сплатило до місцевих бюджетів понад 1 млрд грн рентних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-