Вітренко - про наглядову раду Нафтогазу: Сподіваємося на відкритий конкурс найближчим часом

Вітренко - про наглядову раду Нафтогазу: Сподіваємося на відкритий конкурс найближчим часом

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко вважає за необхідне якомога швидше провести відкритий прозорий відбір незалежних членів наглядової ради компанії.

Про це, як повідомляє Укрінформ, Вітренко сказав у коментарі телеканалу "Дом" на полях форуму YES Brainstorming.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом буде проведено відкритий конкурентний конкурс, який дасть змогу обрати незалежних членів наглядової ради у повній відповідності до міжнародних стандартів. І це розв'яже ту кризу корпоративного врядування, яка почалася у 2018 році, коли наглядова рада, обрана у 2016 році, звільнилася", - сказав Вітренко.

Він зазначив, що та рада, сформована 2016 року, була обрана відповідно до стандартів, на відкритому конкурсі.

Читайте також: Шмигаль доручив готувати оголошення конкурсу в наглядову раду Нафтогазу

"Але вони звільнилися, звинувативши уряд Гройсмана у тому, що вони імітують реформу корпоративного врядування. На жаль, ця проблема досі актуальна. Ми сподіваємося, що уряд Шмигаля нарешті цю проблему виправить, буде проведено конкурс, у Нафтогазу буде сформована наглядова рада, яка відповідатиме міжнародним стандартам і потім зможе провести прозорий конкурс на голову правління Нафтогазу", - пояснив Вітренко.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів отримав заяви від трьох незалежних членів наглядової ради компанії "Нафтогаз України" про складання повноважень.

Фото: Форум Україна 30

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-