НБУ виключив одну компанію з реєстру, ще сім - добровільно відмовились від ліцензій

НБУ виключив одну компанію з реєстру, ще сім - добровільно відмовились від ліцензій

Укрінформ
Національний банк виключив одну фінансову компанію з Державного реєстру фінансових установ та сім установ добровільно відмовилися від ліцензій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України виключив ТОВ "ФК "Кредо-Аверс" із Державного реєстру фінансових установ на підставі власної заяви", - йдеться в повідомленні.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 17 вересня 2021 року. ТОВ "ФК "Кредо-Аверс" мало чотири ліцензії, а саме: на надання гарантій, яку було анульовано 14 травня 2021 року, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання послуг з фінансового лізингу, які було анульовано 9 липня 2021 року, а також на надання послуг з факторингу, яку було анульовано 13 серпня 2021 року.

Крім того, комітет ухвалив рішення щодо відкликання усіх ліцензій на підставі поданих заяв у таких компаній: ТОВ "Профіт Фінком", ПрАТ "Харківська міуніципальна страхова компанія", кредитної спілки "Фермер", мелітопольської кредитної спілки кадрових військовослужбовців запасу "Товариство "Взаємний кредит", кредитної спілки "Херсонський кредит".

Одну з ліцензій відкликано в таких компаній на підставі їхніх заяв: ТОВ "ФК "Муніципальні платіжні системи" та у ПрАТ "СК "Каштан".

Читайте також: Нацбанк покарав 11 ломбардів і три фінкомпанії за неподання звітності

Водночас ТОВ "ФК "Муніципальні платіжні системи" продовжує свою діяльність та має чинні ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

У ПрАТ "СК "Каштан" залишилося 20 діючих ліцензій на здійснення обов’язкового та добровільного страхування.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-