У 2022 році п’ята частина державних видатків припаде на безпеку та оборону

У 2022 році п’ята частина державних видатків припаде на безпеку та оборону

Укрінформ
21% витрат, передбачених проєктом державного бюджету-2022, піде на фінансування сектору безпеки та оборони.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко, представляючи у парламенті проєкт Закону “Про Державний бюджет України на 2022 рік”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Загалом на нацбезпеку та оборону, за словами міністра, наступного року витратять 319,4 млрд гривень, що відповідає 5,95% ВВП.

“Йдеться про видатки за бюджетними програмами Міністерства оборони та інших суб’єктів сектора безпеку і оборони (263 мільярда), державні гарантії (до 20 мільярдів гривень), кошти міжнародної підтримки у рамках реалізації інвестиційних проєктів та міжнародних угод від Франції, Великобританії і США — 21 мільярд, державну підтримку на забезпечення житлом військовослужбовців, поліцейських та інших пільгових категорій громадян, які захищають незалежність України, — 15,5 мільярда гривень”, - уточнив Марченко.

Він повідомив, що ресурс, передбачений для Міністерства оборони, наступного року перевищить 164 млрд грн, що становить 51,4% сукупного оборонного бюджету. Це — найвищий показник за останні чотири роки.

“Основними напрямками використання бюджетних коштів будуть грошове забезпечення й заробітна плата військовослужбовців та працівників ЗСУ (71,6 мільярда гривень, що на 11 мільярдів більше, ніж передбачається витратити цього року) та розвиток військової техніки — 32,7 мільярда гривень. Зокрема, на розвиток ракетного озброєння передбачено 3,4 мільярда гривень, на розвиток озброєння та військової техніки для потреб Військово-Морських Сил — 2,3 мільярда”, - зауважив Марченко.

Читайте також: Проєкт бюджету: Марченко заявив, що в пріоритетах - медики, військові та ветерани

Як повідомляв Укрінформ, згідно з проєктом державного бюджету на 2022 рік, також планується виділити 7,5 млрд грн на пальне та речове забезпечення ЗСУ, 4,1 млрд грн – на харчування військовослужбовців, 3,5 млрд грн – на їхнє соціальне забезпечення, 2,1 млрд грн – на утилізацію боєприпасів, озброєнь, військової техніки та пожежний захист, 1,3 млрд грн - на будівництво житла для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-