Нафта дорожчає після обвалу напередодні

Нафта дорожчає після обвалу напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у вівторок, 21 вересня, на ознаках дефіциту пропозиції в США, коли водночас негативним чинником для ринку лишається ситуація з китайським забудовником China Evergrande Group.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість ф'ючерсів станом на листопад на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $74,51 за барель, що на $0,59 (0,8%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI станом на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,66 (0,94%) - до $70,95 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,92 і $70,29 відповідно.

Підтримку котируванням надають ознаки того, що частина виробничих потужностей у Мексиканській затоці не відновлюватиметься упродовж декількох місяців через збитки, заподіяні ураганом "Іда". Нафтокомпанія Royal Dutch Shell - найбільший виробник у регіоні - повідомила, що через пошкодження її перевалочна станція буде закрита до кінця поточного року.

На думку аналітиків ANZ, світові комунальні підприємства переходять на мазут через зростання цін на газ і вугілля і дуже повільного відновлення нафтовидобутку в американській зоні Мексиканської затоки.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара

Напередодні інвестори в фінансові активи були вражені наслідками величезної заборгованості Evergrande і загрозою поширення ринкового струсу в довгостроковій перспективі.

«Проблеми Evergrande ставлять під загрозу перспективи другої за величиною економіки світу і змушують деяких інвесторів сумніватися в перспективах зростання Китаю і в тому, чи безпечно інвестувати туди», - наголосив Едвард Мойя, старший аналітик ринку OANDA.

Крім того, очікується, що Федеральна резервна система США почне посилювати грошово-кредитну політику, що, ймовірно, змусить інвесторів уникати ризикованіших активів, наприклад, таких як нафта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-