Рекордні ціни на газ у Європі не позначаться на українцях - Герус

Рекордні ціни на газ у Європі не позначаться на українцях - Герус

Укрінформ
Завдяки річним контрактам на постачання газу, запровадженим у нашій країні, рекордні ціни на "блакитне паливо" в Європі не позначаться на українцях.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" заявив голова комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає Укрінформ.

"Те, що робиться на спотових ринках (а спотовий ринок - це на завтра або на наступний місяць), не стосується українських домогосподарств. Тому що у квітні були встановлені річні контракти", - сказав Герус.

Він нагадав, що ціни у річних контрактах для населення залишаються незмінними до травня 2022 року, завдяки чому ціна газу буде стабільною упродовж зими.

Читайте також: Газ для українських споживачів продаватиметься за фіксованою ціною — експерт

Крім того, для теплокомуненерго діє пропозиція стабільного тарифу від НАК "Нафтогаз України". "Відповідно, у нас цієї зими буде тарифна стабільність, і ціни будуть набагато нижчими від ринкових", - підсумував Герус.

Як повідомлялося, минулого тижня стартова ціна природного газу на Українській енергетичній біржі перевищила 23 тис. грн на 1 тис. кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-