Нафта дорожчає на тлі даних про падіння комерційних запасів

Нафта дорожчає на тлі даних про падіння комерційних запасів

Укрінформ
Ціни на нафту продовжували зростати в четвер, 16 вересня, на даних міністерства енергетики США про падіння комерційних запасів нафти, яке виявилося більш значним, ніж очікування галузевих експертів.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,56 за барель, що на $0,2 (0,27%) вище ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,18 (0,25%) - до $72,79 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,6 і $70,46 відповідно.

Комерційні запаси сировини у США минулого тижня зменшилися на 6,4 млн барелів при прогнозному зниженні на 3,5 млн бар., повідомило міністерство енергетики країни. Їхній обсяг знизився за підсумками сьомого тижня поспіль. Запаси бензину зменшилися на 1,9 млн бар., дистилятів - на 1,7 млн ​​бар.

«Ці дані з'явилися після попереджень Міжнародного енергетичного агентства про те, що падіння поставок через шторми в Мексиканській затоці може компенсувати збільшення нафтового експорту ОПЕК», - йдеться в повідомленні аналітиків ANZ Research.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі даних про зниження запасів у США

Шторм викликав глобальне скорочення пропозиції вперше за п'ять місяців, але ринок почне наближатися до балансу в жовтні, оскільки Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники мають плани зі збільшення пропозиції.

Енергетичні компанії, які працюють в американській частині Мексиканської затоки, змогли швидко відновити трубопроводи та електроживлення після буревію «Ніколас», що пройшов через Техас. Це їм дало змогу подвоїти зусилля з усунення більш значних пошкоджень, завданих буревієм «Іда».

Через буревій «Іда» було зупинено більшу частину видобутку нафти і газу на американському шельфі Мексиканської затоки. Так, у середу близько 30% нафтовидобутку в регіоні залишався закритим, повідомляє Бюро з безпеки та охорони навколишнього середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-