Нафта дорожчає на тлі даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на тлі даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у середу, 15 вересня, після публікації даних Американського інституту нафти (API), що показали більш значне, ніж очікувалося, зниження запасів у США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $74,07 за барель, що на $0,47 (0,64%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,44 (0,62%) - до $70,9 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $73,6 і $70,46 відповідно.

Згідно з інформацією API, запаси в Штатах минулого тижня скоротилися на 5,437 млн ​​барелів. Експерти в середньому очікували зниження на 3,903 млн бар. За тиждень раніше запаси нафти зменшилися на 2,882 млн бар., їх зниження триває вже сім тижнів поспіль.

Причиною падіння став ураган «Іда», через який були призупинені численні нафтопереробні заводи та нафтогазові платформі на шельфі.

«Наслідки урагану «Іда» виявилося набагато сильнішими, ніж очікувалося. Виробництво в регіоні Мексиканської затоки поновлюється не так легко, оскільки цьому процесу заважають сильні зливи, викликані тропічним штормом «Ніколас», - сказав Едвард Мойя, старший аналітик OANDA.

Читайте також: Нафта дорожчає в очікуванні нового урагану

Тропічний шторм «Ніколас» повільно переміщався по узбережжю Мексиканської затоки, заливаючи проливним дощем штати Техас і Луїзіану, затоплюючи вулиці та залишивши без електрики сотні тисяч будинків і безліч підприємств.

Проте, нафтопереробні заводи в Техасі продовжували нормально працювати, незважаючи на повені й відключення електроенергії.

Тим часом, після 3-місячного спаду світового попиту на нафту через поширення дельта-штаму коронавірусу й відновлення пандемічних обмежень, розгортання вакцинації має прискорити відновлення, повідомило у вівторок Міжнародне енергетичне агентство (МЕА). Це також допомагає підняти ціни.

Однак подробиці планів щодо продажу сирої нафти зі стратегічних резервів КНР спричинили тиск на ціни, оскільки Адміністрація держрезервів Китаю повідомила, що 24 вересня виставить на аукціоні 7,4 млн бар. нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-