Нафта дорожчає в очікуванні нового урагану

Нафта дорожчає в очікуванні нового урагану

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують зростати у вівторок, 14 вересня, в зв'язку з наближенням нового тропічного шторму до Мексиканської затоки, що може вплинути на видобуток у Техасі, при цьому нафтова галузь США ще не оговталася від наслідків урагану «Іда».

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,98 за барель, що на $0,47 (0,64%) вище ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,53 (0,74%) - до $70,98 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,51 і $70,45 відповідно.

Напередодні почалася евакуація персоналу з нафтових платформ в американській зоні Мексиканської затоки. Наземні нафтопереробні підприємства почали підготовку до тропічного шторму «Ніколас», швидкість вітру в якому становить 70 миль на годину (113 км/год). Стихія загрожує узбережжю Техасу і Луїзіани, які ще не відновилися після буревію «Іда».

Читайте також: Нафта дорожчає через повільне відновлення видобутку в Мексиканській затоці

«Побоювання з приводу «Ніколаса» спонукали до купівель, оскільки новий шторм, швидше за все, вдарить по регіону, раніше спустошеному «Ідою». Втім, як очікується, «Ніколас» буде не таким потужним, як його попередник», - сказав Хіроюкі Кікукава, генеральний менеджер з досліджень Nissan Securities.

Більш як 40% нафти в американській частині Мексиканської затоки залишалися недоступними для видобутку через два тижні після того, як «Іда» обрушилася на узбережжя Луїзіани. Про це свідчать дані Управління з безпеки й охорони навколишнього середовища (BSEE).

ОПЕК, яка опублікувала в понеділок щомісячний огляд по ринку, зберегла оцінку зростання попиту на нафту в 2021 році. Як і місяць тому експерти очікують, що споживання в світі в поточному році збільшиться на 6 млн барелів на добу. При цьому експерти підвищили оцінку споживання сировини в 2020 році на 110 тис. б/д, тому очікується, що за підсумками 2021 року воно становитиме 96,68 млн б/д.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-