На США насувається циклон «Ніколас», який може перетворитися на ураган

На США насувається циклон «Ніколас», який може перетворитися на ураган

Укрінформ
Тропічний циклон «Ніколас», який сформувався напередодні в Мексиканській затоці та, за прогнозами, може збільшити свою потужність до урагану, загрожує руйнівними вітрами, зливами й повенями південним штатам США вже в понеділок.

Про це йдеться в попередженні Національного центру спостереження за ураганами США, передає власний кореспондент Укрінформу.  

«Сьогодні вдень очікуються тропічні шторми в окремих регіонах на лінії узбережжя середнього Техасу, а ввечері можливі урагани в районах Порту Аранзас та Фріпорту», - зауважується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що від Порту Аранзас до перевалу Сан-Луїс (штат Техас, США) існує небезпека загрози життю внаслідок повеней. «Мешканці цих районів повинні слідувати всім рекомендаціям місцевої влади»,- наголошується в попередженні.

На доданій карті вказані прогнозовані небезпечні зони стихії, які охоплюють штати Техас, Луїзіана, а також частково Міссісіпі.

Читайте також: Кількість жертв урагану «Іда» зросла до 82 осіб

Як повідомляв Укрінформ, впродовж серпня-вересня в регіоні Атлантики триває сезон штормів і ураганів. «Ніколас» - це вже 14-й циклон, який отримав персональне ім’я в сезоні 2021 року. При цьому, як відзначають науковці, продовж останніх двох років інтенсивність виникнення стихій у цьому регіоні Земної кулі помітно посилилася.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-