ДАБІ ліквідували - відтепер замість неї буде нова будівельна інспекція

ДАБІ ліквідували - відтепер замість неї буде нова будівельна інспекція

Укрінформ
Кабінет Міністрів дозволив Державній інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) з 15 вересня 2021 року здійснювати державний архітектурно-будівельний контроль та нагляд.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 15 вересня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, ДІАМ має 198 працівників, що становить 30% від необхідної кількості. Отже, інспекція вже може здійснювати повноваження та виконувати функції органу виконавчої влади.

Своїм рішенням уряд також визнав таким, що втратило чинність положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (ДАБІ).

Читайте також: На порталі Дія доступні 11 електронних послуг у сфері будівництва

Крім цього, під час засідання Кабмін ухвалив розпорядження, відповідно до якого в Україні будуть утворені територіальні органи ДІАМ. Передбачається, що вони будуть утворені в кожній області України.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 13 березня 2020 року ухвалив постанови про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції України та створення замість неї окремих органів, між якими будуть розподілені функції ДАБІ. Відповідні постанови Кабміну набули чинності 15 березня.

Читайте також: На дорожню інфраструктуру в проєкт бюджету заклали 124,1 мільярда

Зокрема, уряд утворив Державну сервісну службу містобудування (Держсервісбуд), основними завданнями якої є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів. Також було утворено Державну інспекцію містобудування та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні.

У грудні 2020 року набрали чинності дві постанови, необхідні для завершення реформи містобудування, які були ініційовані Мінрегіоном. Постанова №1339 від 16 грудня 2020 року відновила дію постанови, що надає органам місцевого самоврядування повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль.

Читайте також: Проєкт бюджету: на розвиток стратегічної промисловості передбачили 7,5 мільярда

Постановою №1340 від 23 грудня 2020 року уряд ліквідував Державну інспекцію містобудування і Державну сервісну службу містобудування. Замість цих органів створена Державна інспекція архітектури та містобудування України, яка здійснюватиме архбудконтроль і нагляд у сфері містобудування без дозвільно-реєстраційних функцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-