Проєкт бюджету: на розвиток стратегічної промисловості передбачили 7,5 мільярда

Проєкт бюджету: на розвиток стратегічної промисловості передбачили 7,5 мільярда

Укрінформ
У проєкті державного бюджету на 2022 рік закладено 7,5 млрд гривень на розвиток стратегічної промисловості.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко під час презентації проєкту держбюджету на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На розвиток оборонно-промислового комплексу, космічної та авіабудівельної галузі, з урахуванням ресурсу (законопроєкту - ред.) 5600, передбачено спрямування 7,5 млрд гривень", - сказав Марченко.

Зокрема, на виготовлення бронетанкової та авіаційної техніки, ракетного озброєння, боєприпасів Кабмін пропонує виділити 2,5 млрд грн.

Читайте також: Оборонні видатки в проєкті бюджету-2022 становлять 5,95% ВВП

На розвиток космічної галузі передбачено виділити 1,1 млрд грн за нинішнім податковим законодавством, а з урахуванням потенційних надходжень після затвердження законопроєкту №5600 - 3 млрд грн. Передбачається, в тому числі, будівництво двох супутників.

Затвердження законопроєкту №5600 також дозволить виділити 2 млрд грн на проведення досліджень і розробок в авіапромисловості та на модернізацію агрегатів і вузлів гвитнокрилів Мі-8 та Мі-24.

Читайте також: Кабмін затвердив проєкт державного бюджету-2022

Як повідомлялося, проєкт держбюджету на 2022 рік передбачає зростання економіки на 3,8%, інфляцію у 6,2% та курс долара - 28,6 грн за дол. Дефіцит бюджету у наступному році знизиться до 3,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-