Другий транш макрофінансової допомоги від ЄС перерахують Україні у жовтні

Другий транш макрофінансової допомоги від ЄС перерахують Україні у жовтні

Ексклюзив
Укрінформ
У Єврокомісії підтвердили факт виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро та пояснили, що дозволило європейській стороні ухвалити таке рішення.

Про це йдеться у відповіді речника Єврокомісії на письмовий запит кореспондента Укрінформу.

«13 вересня 2021 року Єврокомісія ухвалила рішення позичити та видати Україні другий транш макрофінансової допомоги в обсязі 600 млн євро. Це стало наслідком позитивної оцінки виконання умов, які були викладені у (двосторонньому) Меморандумі про порозуміння, а також доброго прогресу України у контексті триваючих програм із МВФ», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, фактичне перерахування цих фондів, як очікується, відбудеться у жовтні поточного року. Це буде друга та остаточна виплата за цією програмою макрофінансової допомоги для України загальним обсягом у 1,2 млрд євро.

Читайте також: Україна зараз не відчуває критичної необхідності у транші МВФ - Милованов

Як повідомлялося, 22 квітня 2020 року Європейська комісія ухвалила рішення про виділення пакету макрофінансової допомоги у розмірі 3 млрд євро для десяти країн-кандидатів та членів Східного Партнерства, з метою допомогти цим країнам у подоланні економічних наслідків пандемії COVID-19. З цих фондів Україні були призначені 1,2 млрд євро.

Меморандум про взаєморозуміння щодо виділення цих грошей був підписаний між ЄС і Україною 29 вересня 2020 року та містив ряд умов, зокрема прогрес у сфері реформ та успішну співпрацю України з МВФ.

Перший транш згаданої макрофінансової допомоги від ЄС в обсязі 600 млн євро Україна отримала 9 грудня 2020 року. Виділення другого траншу в сумі 600 млн євро Єврокомісія пов’язувала, зокрема, з прогресом України у зміцненні верховенства права та у реформуванні судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-