Шмигаль назвав проєкт кошторису на 2022 рік бюджетом модернізації

Шмигаль назвав проєкт кошторису на 2022 рік бюджетом модернізації

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердить проєкт державного бюджету на 2022 рік на засіданні 15 вересня та внесе його на розгляд Верховної Ради.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми передаємо головний кошторис країни на розгляд парламенту, і ми готові обговорювати його з народними депутатами. Бюджет на 2022 рік не тільки збалансований та реалістичний, це бюджет модернізації країни, становлення та відновлення економіки, інвестицій у людей, в їх здоров'я, освіту та розвиток», - сказав Шмигаль.

Прем’єр вкотре наголосив на тому, що, як і торік, новий бюджет буде збалансованим та справедливим.

Як повідомлялося, раніше Шмигаль зазначав, що одна з важливих новацій бюджету, яка ґрунтується на указі Президента України, - це встановлення мінімальної зарплати лікарів на рівні 20 тисяч гривень, а мінімальної зарплати середнього медперсоналу - на рівні 13,5 тисячі гривень. Відповідно, середня зарплата лікаря наступного року перевищить 22,5 тисячі гривень. Загалом середньомісячна зарплата в Україні наступного року становитиме майже 15,5 тисячі гривень.

Читайте також: Кабмін подасть у Раду оновлену програму діяльності – Шмигаль

Шмигаль також звертав увагу на важливі соціальні ініціативи, закладені в проєкті бюджету. Зокрема, планується забезпечити житлом учасників АТО зі статусом внутрішньо переміщених осіб, на що в проєкті бюджету закладено 5,5 млрд грн. Також із 1 січня 2022 року до 2 тисяч гривень зросте мінімальна стипендія для студентів закладів вищої освіти та у 2,5 рази зростуть стипендії для студентів закладів професійно-технічної освіти.

Видатки бюджету, за його словами, зростуть на більш ніж 100 млрд грн. Дефіцит бюджету знижується з 5,5% цього року до 3,5% наступного року.

Читайте також: Єврокомісія виділяє Україні другий транш макрофінансової допомоги у €600 мільйонів

Згідно з проєктом бюджету, доходи держбюджету у 2022 році становитимуть 1277 млрд гривень, що на 161 млрд гривень більше у порівнянні з 2021 роком. Витрати держбюджету становитимуть 1465 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-