Інвестняні отримали заявки більш як на $2 мільярди від 23 інвесторів - Шмигаль

Інвестняні отримали заявки більш як на $2 мільярди від 23 інвесторів - Шмигаль

Укрінформ
Офіс залучення інвестицій (UkraineInvest) отримав 23 заявки на проєкти від потенційних інвесторів на загальну суму понад 2 млрд доларів.

Про це на пресконференції заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інвестиційні няні в Україні є. Ключовою установою визначена UkraineInvest. Там вже 9 працівників визначені як супроводжуючі особи для великих інвестпроєктів. На сьогодні звернулось 23 інвестори, які хочуть скористатись перевагами цього закону. Загальна сума, яку вони планують вкласти в Україну, складає понад 2 млрд доларів", - сказав Шмигаль.

За його словами, частина цих інвесторів здійснюватиме свої інвестиції в цьому році, а частина - в наступному.

"Відповідно за такими інвесторами закріплюються працівники UkraineInvest і супроводжують їх", - додав Шмигаль.

Читайте також: Українська енергосистема готова до опалювального сезону на 90% - Шмигаль

Очільник уряду також прокоментував своє доручення на адресу міністрів, голів ОДА щодо створення або відновлення не менше ніж одного виробництва з кількістю працівників від 500 до 3 тис. осіб.

"Це, напевно, не зовсім ринковий механізм, але він і не є поза законом. Це в принципі - прямий обов'язок кожного міністра і голови ОДА на своїй території або в своїй галузі створювати умови та супроводжувати входження інвестиційних підприємств з українським чи іноземним капіталом", – сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, Офіс залучення інвестицій (UkraineInvest) – є постійно діючим дорадчим органом при Кабінеті Міністрів, що був створений постановою уряду в жовтні 2016 року з метою залучення в Україну прямих іноземних інвестицій та вдосконалення іміджу держави як привабливої для інвестування країни.

Читайте також: Шмигаль: Транш від МВФ очікується наприкінці листопада — початку грудня

Офіс залучення інвестицій є проєктом за угодою між Western NIS Enterprise Fund та Громадською спілкою "Фонд підтримки реформ в Україні". WNISEF надає підтримку уряду України шляхом розробки ефективної економічної політики та лідерства, а також сприяє зміцненню стратегічної співпраці між країнами та між приватним і державним секторами, як це передбачено в Меморандумі про взаєморозуміння між WNISEF і Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-