Шмигаль: Транш від МВФ очікується наприкінці листопада — початку грудня

Шмигаль: Транш від МВФ очікується наприкінці листопада — початку грудня

Укрінформ
Україна очікує, що черговий транш за програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом ($750 млн) може надійти наприкінці листопада або на початку грудня.

Про це на пресконференції заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава уряду підтвердив, що з 18 вересня в Україні працюватиме “фінальна” місія МВФ. Найімовірніше, перемовини відбуватимуться онлайн, адже в Україні, як і в усьому світі, стрімко зростає захворюваність на коронавірус.

“Місія фактично буде завершальною в підготовці до надання наступного траншу у межах чинної програми співпраці. Ми виконали всі умови, передбачені меморандумом про співробітництво з МВФ. Тому розраховуємо лише на позитивний результат. І очікуємо, що орієнтовно наприкінці листопада — початку грудня надійде черговий кредитний транш”, - наголосив Прем'єр-міністр.

Він зауважив, що упродовж 5-7 тижнів після завершення роботи місії зазвичай триває підготовка до засідання Ради директорів МВФ, на якому й ухвалюються остаточні рішення про переказ грошей.

Читайте також: Україна очікує місію МВФ наступного тижня – Мінфін

Поміж іншого, позитивним прогнозам щодо продовження співпраці Києва з Фондом, за словами Шмигаля, сприяють і результати нещодавньої розмови Президента України Володимира Зеленського з директором-розпорядникм МВФ Крісталіною Георгієвою.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня 2020 року МВФ затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на суму близько $5 млрд із негайним наданням $2,1 млрд першого траншу. Віртуальна місія щодо першого перегляду програми stand-by закінчилася у середині лютого без рекомендації про виділення другого траншу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-