Україна очікує місію МВФ наступного тижня – Мінфін

Україна очікує місію МВФ наступного тижня – Мінфін

Укрінформ
Україна очікує місію Міжнародного валютного фонду вже наступного тижня.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів, про це стало відомо в ході зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з віцепрезидентом Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Анною Б'єрде.

Зазначається, що на зустрічі обговорювалися умови отримання “Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення", співробітництво з Міжнародним валютним фондом, результати реалізації спільних проєктів, зелений перехід в Україні та основні напрями подальшої співпраці.

“Ми цінуємо співпрацю зі Світовим банком. Вона дозволила Україні зберегти макрофінансову стабільність та профінансувати дефіцит бюджету у важкий рік. Також, що є надзвичайно важливим, цього року ми маємо достатньо коштів для придбання необхідної кількості вакцин”, - зазначив міністр фінансів.

Світовий банк є одним із ключових партнерів України. На сьогодні вибірка коштів в рамках портфеля Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), однієї із структур Світового банку, є найбільшою порівняно з іншими міжнародними фінансовими організаціями - на 1 вересня 2021 року вона становила 2,3 млрд дол. США.

Читайте також: Україна і МБРР уклали дві угоди на $411 мільйонів

Як повідомлялося, міністр фінансів Сергій Марченко припустив, що 18-місячна програма stand-by із Міжнародним валютним фондом може бути подовжена на пів року.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на суму близько 5 млрд дол. із негайним виділенням 2,1 млрд дол. першого траншу.

Віртуальна місія щодо першого перегляду програми stand-by закінчилася у середині лютого 2021 року без рекомендації про виділення другого траншу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-