Україна і МБРР уклали дві угоди на $411 мільйонів

Україна і МБРР уклали дві угоди на $411 мільйонів

Укрінформ
Україна і Міжнародний банк реконструкції та розвитку уклали дві угоди на загальну суму 411 млн дол., документи стосуються розвитку вищої освіти в Україні та підвищення стійкості української енергосистеми для інтеграції в європейську енергомережу ENTSO-E.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

"Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку уклали дві угоди на загальну суму 411 млн дол. 200 млн дол. будуть спрямовані на розвиток вищої освіти в Україні. 211 млн дол. - на підвищення стійкості української енергосистеми для інтеграції в європейську енергомережу ENTSO-E", - зазначив він.

Як повідомляє Урядовий портал, угоди було укладено під час зустрічі Шмигаля з віцепрезидентом Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анною Б’єрде.

"Вдячний за велику кількість проєктів, які ми вже успішно реалізуємо спільно в Україні. Наша держава потребує довгострокових програм співпраці та інвестицій. На сьогодні пом’якшення впливу коронавірусу на економіку залишається найважливішим завданням уряду", — сказав Шмигаль.

Як зазначається у повідомленні, перша із двох укладених угод - це Договір гарантії щодо підвищення стійкості української енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ "Укргідроенерго") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, що діє від імені Фонду чистих технологій.

Друга - це угода про позику (Проєкт "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів") між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

"Радий, що сьогодні в нас є нагода підписати дві угоди. Критично важливі проєкти. Вдячний нашим міністерствам, які спільно зі Світовим банком провели роботу й підготовку цих проєктів, та дякую керівникам підприємствам, які провели роботу, щоб підписання цих документів стало можливим", — зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Підтримка Польщі дуже важлива для приєднання України до енергомережі Європи — Шмигаль

У Світовому банку наголосили, що організація є надійним партнером України та готова до довгострокової співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-