Шмигаль прогнозує збереження у держбюджеті-2022 субвенції на розвиток регіонів

Шмигаль прогнозує збереження у держбюджеті-2022 субвенції на розвиток регіонів

Укрінформ
У державному бюджеті на 2022 рік збережуть субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не завжди центральний бюджет може рівномірно розподілити кошти, особливо на капітальні видатки, часом доводиться визначати пріоритети. Цей соціально-економічний розвиток дає можливість згладити нерівномірність розподілу капітальних видатків центрального бюджету. Тому поки що цей бюджетний елемент зберігається, мажоритарники ним користуються, і думаю, що він буде зберігатися надалі", - сказав Шмигаль.

Читайте також: В Україні затвердили умови надання субвенції на розвиток комунальної інфраструктури

За його словами, уряд не закладав субвенцію на соціально-економічний розвиток як окрему статтю у проєкті держбюджету на 2022 рік, але це буде елементом роботи у Верховній Раді, коли бюджет буде розглядатися там.

"Минулого року у парламенті при розгляді державного бюджету була виділена частка капітальних видатків, частина коштів Фонду регіонального розвитку, яка пішла на так званий соціально-економічний напрямок. Коли мажоритарники спільно з головами ОДА приймали рішення, які об'єкти є пріоритетними", - пояснив Шмигаль.

Як повідомлялося, згідно з законом про державний бюджет на 2021 рік, бюджетна програма «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» передбачає фінансування в обсязі 6 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-