В уряді вважають ефективною політику Національного банку

В уряді вважають ефективною політику Національного банку

Укрінформ
Політика, яку упродовж двох останніх років втілює Національний банк України, - ефективна, а співпраця регулятора з урядом відбувається “у робочому ключі”.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на пресконференції, відповідаючи на запитання щодо можливого обмеження регулятором довгострокового фінансування банківської системи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами прем’єра, щотижня відбуваються спільні наради Нацбанку та урядовців.

“Співпраця з НБУ триває в робочому ключі. І рішення, які ухвалює правління Нацбанку, обґрунтовані, жодних відмов у довгостроковому фінансуванні з боку регулятора немає. Загалом НБУ веде зважену фінансову і монетарну політику з метою стабілізації грошової системи, зокрема й валютного курсу. Політика, яку Нацбанк втілює минулого і цього року, - доволі ефективна”, - вважає Шмигаль.

Це, за його словами, підтверджують і оцінки міжнародних експертів.

“Єдине: цього року дещо зросла облікова ставка НБУ (з 6 до 8,5%, - ред.). Це — відповідь регулятора на розмір інфляції. Але інфляція при цьому зумовлена не зростанням монетарної бази”, - підсумував глава уряду.

Читайте також: Нацбанк веде консультації з МВФ стосовно сьомого заступника голови НБУ

Як повідомляв Укрінформ, Рада Національного банку цими днями ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2022 рік і на середньострокову перспективу.

Документ ґрунтується на пропозиціях правління Національного банку та підтверджує цілі, принципи та інструменти монетарної політики, зазначені й у попередніх версіях основних засад. Він повністю узгоджується з положеннями Стратегії монетарної політики регулятора та відповідає міжнародним зобов'язанням України, зокрема положенням Меморандуму з МВФ про економічну та фінансову політику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-