Нацбанк веде консультації з МВФ стосовно сьомого заступника голови НБУ

Нацбанк веде консультації з МВФ стосовно сьомого заступника голови НБУ

Укрінформ
Національний банк веде консультації з Міжнародним валютним фондом стосовно збільшення кількості членів Правління НБУ з 6 до 7 осіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Зобов'язання щодо проведення консультації щодо структури НБУ у нас є виключно перед МВФ, і я як глава НБУ розпочав ці консультації з главою місії МВФ. Наразі ці консультації тривають", - сказав Шевченко.

Він зазначив, що Національний банк з 1 липня 2020 року відповідно до положень закону "Про спліт" став регулятором переважної частини небанківського фінансового сектору. Під наглядом НБУ сьогодні знаходяться страхові, лізингові компанії, кредитні спілки, ломбарди, тобто значна частина небанківського фінансового сектору.

"Ми розуміємо, що гармонійне функціонування небанківського фінансового ринку є запорукою макрофінансової стабільності. Тому Нацбанком була підтримана ініціатива народних депутатів щодо збільшення кількості членів Правління і відокремлення окремого заступника по питаннях небанкіського фінансового ринку", - розповів Шевченко.

Читайте також: Посилення карантину та війна на сході України: глава Нацбанку назвав ризики для економіки

Як повідомляв Укрінформ, у червні депутати підтримали закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи». Документ передбачає посилення вимог до корпоративного управління в банках, а також розширення складу Правління Нацбанку з 6 до 7 членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-