Надходження від акцизу зросли на ₴9 мільярдів – Податкова служба

Надходження від акцизу зросли на ₴9 мільярдів – Податкова служба

Укрінформ
До зведеного бюджету за січень-серпень 2021 року надійшло 67,7 млрд грн акцизного податку, що на 9,4 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби (ДПС).

"За січень-серпень 2021 року до Зведеного бюджету України надійшло 67,7 млрд грн акцизного податку. Індикативний показник виконано на 109,2%, додаткові надходження склали 5,7 млрд гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 16%, або на 9,4 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

До загального фонду Державного бюджету України за вказаний період надійшло акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів на суму 52,6 млрд грн. Індикативний показник виконано на 104,5%, додатково надійшло 2,2 млрд грн. Порівняно із січнем-серпнем минулого року надходження збільшилися на 15,3%, або на 7 млрд грн.

Читайте також: Уряд дозволив наносити акцизні марки на упаковки рідин для електронних сигарет

Позитивної динаміки надходжень акцизного податку до бюджету досягнуто, зокрема, у розрізі основних видів підакцизних товарів, а саме з вироблених на території України та ввезених на митну територію України лікеро-горілчаної продукції та тютюнових виробів.

Так, надходження акцизного податку від лікеро-горілчаної продукції у січні-серпні 2021 року становили 5,6 млрд грн, що на 22,9% більше індикативного показника, додатково до бюджету надійшло 1,0 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 13,7% (0,7 млрд грн).

Надходження від тютюнових виробів за січень-серпень 2021 року становили 40,3 млрд грн (102,6% виконання індикативного показника), додатково до бюджету надійшло 1 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 18,4% (6,3 млрд грн).

Читайте також: Міненерго розглядає ідею спрямування акцизу на електрику до цільового фонду бюджету

До спеціального фонду Державного бюджету України у січні-серпні 2021 року надійшло 9,2 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції), що становить 145,4% від індикативного показника, до бюджету додатково надійшло 2,9 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 24,9%, або на 1,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-