Міненерго розглядає ідею спрямування акцизу на електрику до цільового фонду бюджету

Міненерго розглядає ідею спрямування акцизу на електрику до цільового фонду бюджету

Укрінформ
Міністерство енергетики розглядає ідею по спрямуванню акцизу на електроенергію до цільового фонду державного бюджету замість загального.

Як передає Укрінформ, про це міністр енергетики Герман Галущенко повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Є одна ідея: весь акциз, який платять усі генерації, переводити на цільовий фонд. І, можливо, за рахунок нього здійснювати погашення боргів, зокрема, "зелених" (боргів перед виробниками електроенергії з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) - ред.)", - сказав Галущенко.

Він зауважив, що завдяки створенню цільового фонду надходження від акцизу не "розчинатимуться" в загальному фонді державного бюджету, де неможливо відслідкувати їхнє подальше використання.

Читайте також: Україна планує посилити співпрацю із Норвегією в сфері «зеленої» енергетики

Як повідомлялося, Верховна Рада планує скасувати пільгу з акцизного податку для платників, які здійснюють постачання електричної енергії, виробленої на когенераційних установках та/або з відновлювальних джерел. На початку липня відповідний законопроєкт №5600 у першому читанні підтримали 264 народних депутати.

Рівень розрахунків ДП "Гарантований покупець" перед виробниками "зеленої" енергії станом на 28 серпня 2021 року становив: 34% за 20 днів серпня, 59% за липень, 70% за червень, 73% за травень, по 93% за кожен місяць у період з січні по квітень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-