Уряд дозволив наносити акцизні марки на упаковки рідин для електронних сигарет

Уряд дозволив наносити акцизні марки на упаковки рідин для електронних сигарет

Укрінформ
Кабінет Міністрів дозволив наносити марки акцизного податку на упаковку рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах» ухвалено на засіданні уряду 26 серпня.

Як зазначено у пояснювальній записці до постанови, Податковий кодекс України передбачає, що рідини, які використовуються в електронних сигаретах, маркуються марками акцизного податку шляхом наклеювання на ємність з рідиною.

Водночас, Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку, затверджене постановою уряду ще у 2010 році, передбачало, що марки наносяться на картриджі, заправні контейнери та інші ємності для рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Тож постанова має привести норми Положення у відповідність до Податкового кодексу.

Тепер постанова дозволяє наносити марки акцизного податку на упаковку рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

При цьому строк отримання марок акцизного податку не повинен перевищувати трьох днів після того, як виробник подав документи на їх одержання.

Читайте також: Механізм зарахування акцизу на тютюн до бюджетів громад планують змінити

Як повідомлялось, із 1 січня 2021 року до підакцизних товарів належать рідини, що використовуються в електронних сигаретах. Ставку акцизного податку на такі рідини встановлено на рівні 3 000 грн за літр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-