Гроші Ексімбанку США підуть на проєкти з локалізацією виробництв в Україні – Кулеба

Гроші Ексімбанку США підуть на проєкти з локалізацією виробництв в Україні – Кулеба

Укрінформ
Усі спільні проєкти, які можуть бути реалізовані за кошти Ексімбанку США, передбачатимуть як умову локалізацію частини виробництва в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час години запитань до уряду в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії нагадав, що Експортно-імпортний банк США відкрив лінію на 3 млрд доларів для фінансування проєктів в Україні.

«Це конкретні гроші, які прийдуть сюди для розвитку української економіки. Всі обговорення спільних проєктів, які відбувалися в США, передбачали умову локалізації тієї чи іншої частини виробництва в Україні», - сказав Кулеба.

Він запевнив, що українська сторона постійно говорить з партнерами про локалізацію.

Читайте також: Візит Зеленського до США принесе позитивні зміни для українського бізнесу - Устенко

Як повідомлялося, Міністерство економіки України та Експортно-імпортний банк США підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співпрацю за проєктами в інфраструктурній галузі, сільськогосподарській сфері, енергетиці та цифровій економіці.

Сторони планують опрацювати можливості використання середньо- та довгострокових гарантій, а також прямих позик Ексімбанку США для фінансування американського експорту в Україну щонайменше на 3 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-