«Тарифна» комісія оштрафувала Полтаваобленерго на 1,7 мільйона

«Тарифна» комісія оштрафувала Полтаваобленерго на 1,7 мільйона

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) оштрафувала АТ "Полтаваобленерго" на 1,7 млн гривень за численні порушення на ринку електричної енергії та недотримання стандартів роботи зі споживачами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НКРЕКП.

Плановою перевіркою регулятором АТ «Полтаваобленерго» було встановлено, що ліцензіат не дотримався низки вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушив ліцензійні умови з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання.

"Різним споживачам компанія виставляла різні вимоги щодо приєднання, застосовувала дискримінаційні дії – не підключала впродовж років, порушувала порядок надання додаткових угод, свідомо вводила споживачів в оману під час заключення додаткових угод. Відповідно до процедури ми направимо усі матеріали стосовно цієї перевірки до Антимонопольного комітету України з проханням розпочати розслідування. Оскільки в діях АТ "Полтаваобленерго" ми вбачаємо неприпустиму поведінку монополіста по відношенню до великої кількості споживачів", - цитуються в повідомленні слова члена комісії Ольги Бабій.

Читайте також: В Україні переглянуть тарифи на послуги 16 енергокомпаній

Крім того, Полтаваобленерго несвоєчасно виконувало рішення регулятора, не дотримувалося встановленої структури тарифу на виконання інвестпрограми, мало порушення у роботі кол-центру.

Через це НКРЕКП під час засідання 9 вересня 2021 року наклала штраф на Полтаваобленерго у розмірі 1,700 тис. грн та зобов'язала компанію виправити усі виявлені під час перевірки порушення, недоліки та зауваження.

Як повідомлялося, у липні НКРЕКП оштрафувала 5 компаній-енергопостачальників на 595 тис. грн за порушення ліцензійних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-