Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися в п'ятницю, 10 вересня, на даних міністерства енергетики США про зниження запасів, а також через поставки сировини з Мексиканської затоки, що не відновилися.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $71,93 за барель, що на $0,48 (0,67%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,39 (0,57%) - до $68,53 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $71,45 і $68,14 відповідно.

Запаси сирої нафти в США скоротилися на 1,5 млн бар. за тиждень, що завершився 3 вересня при прогнозному зниженні на 4,6 млн бар. Про це свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA). При цьому запаси бензину впали на 7,2 млн бар. при прогнозному зниженні на 3,4 млн бар.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі зниження запасів у США

Royal Dutch Shell Plc оголосила про форс-мажорні обставини щодо деяких поставок нафти через пошкодження, завдані ураганом «Іда». На морські свердловини Мексиканської затоки припадає близько 17% видобутку в США. Недоступними для видобутку залишалося приблизно 1,4 млн бар. нафти на добу.

Нафта також опинилася під тиском, коли Управління державних резервів Китаю заявило, що буде поетапно вивільняти запаси сирої нафти через публічні аукціони, щоб допомогти вітчизняним нафтопереробним підприємствам контролювати свої витрати.

Цей крок дозволить "краще стабілізувати попит і пропозицію на внутрішньому ринку й ефективно гарантувати енергетичну безпеку країни", йдеться в повідомленні відомства. При цьому плановані до продажу обсяги нафти не уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-