Нафта дорожчає на тлі зниження запасів у США

Нафта дорожчає на тлі зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту у четвер, 9 вересня, підвищилися через зниження запасів у США і відкладання відновлення видобутку в Мексиканській затоці після урагану «Іда».

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість ф'ючерсів станом на листопад на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,66 за барель, що на $0,06 (0,08%) вище за ціну станом на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI станом на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX підвищилася на $0,01 (0,01%) - до $69,31 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $72,6 і $69,3 відповідно.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в середу, продемонстрували менш значне, ніж очікувалося, скорочення запасів нафти в США минулого тижня. За оцінками API, запаси знизилися на 2,882 млн барелів після падіння на 4,045 млн бар. тижнем раніше. Експерти прогнозували скорочення запасів на 3,832 млн бар.

Читайте також: ООН оголосила про закінчення епохи етильованого бензину

Наразі відновлено роботу лише близько 20% видобувних потужностей, призупинених через вирування стихії в американській частині Мексиканської затоки. Таким чином, відновлення відбувається навіть повільніше, ніж опісля найбільш руйнівного в історії США урагану «Катріна».

У середу ціни на нафту були підтримані протестами нафтовиків, які заблокували експорт сировини у лівійських портах Ес-Сідер і Рас-Лануф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-